Eskişehir Böcek İlaçlama
Böcek İlaçlama Haşere İle Mücadele
Garantili Güvenli Kokusuz Böcek İlaçlama

İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@eskisehirbocekilaclama.com
0549 547 26 87 - 0549 548 26 84

Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden 14 ilçede eş zamanlı çiftçi ziyareti

25.04.2024 

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının başlattığı "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" çalışması kapsamında, Bakanlığın görev alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla Eskişehir’in 14 ilçesinde eş zamanlı çiftçi ziyareti gerçekleştirdi.

Bu kapsamda çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde anket çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, çiftçilerin eğitim ihtiyaçları belirlenerek, tarımsal faaliyetlerin verimliliğinin artırılması hedeflendi.

Anketlerde yer alan eğitim konuları Bakanlığa bağlı genel müdürlükler, il müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edilmiştir. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerle birebir görüşmeler yaparak, tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları dinlediler. Çiftçilere verilecek eğitimlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretler, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmayı hedefliyor.

Ziyaretler sırasında çiftçilere tarımsal destekler, gübreleme teknikleri, sulama yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması için çalışmalar yapıldı.

 

Gönderen: journal
6387 defa okundu 
 


Ekonomi
Seyitgazi Bölgenin Turizm Yıldızı Olabilir
Akıllı ulaşımda hedef yerli ve milli ulaşım ağı
Çifteler, Günyüzü Ve Sivrihisar Kanola Çiçekleriyle Sarıya Boyandı
Eskişehir’de şarküteri işletmelerine gıda güvenliği eğitimi
Özel eğitim kuruluşları tanıtım günleri’ne yoğun ilgi

 

 
Eskişehir Böcek İlaçlama - 0549 547 26 87