Eskişehir Böcek İlaçlama
Böcek İlaçlama Haşere İle Mücadele
Garantili Güvenli Kokusuz Böcek İlaçlama

İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@eskisehirbocekilaclama.com
0549 547 26 87 - 0549 548 26 84

Bakan CHP’li belediyelerin SGK borçlarında ilk sırada olduğunu açıkladı

27.03.2024 

Keçiören'de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunun altını çizdi. Işıkhan, "CHP'li belediyeler iflas bayrağını çekmiş vaziyette" dedi.

Seçmende ve adaylarda heyecan dorukta...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde ziyaret gerçekleştirdi.

Belediyelerin borçlarına ilişkin bilgi verdi

Belediyelerin SGK'ye olan borçları hakkında bilgi veren Bakan Işıkhan, şu anda Türkiye genelinde SGK'ye en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP belediyeleri olduğu bilgisini verdi.

"CHP'li belediyeler iflas bayrağını çekmiş durumda"

Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketleriyle SGK'ye en borçlu belediye olduğunu bildiren Işıkhan, sözlerine şöyle devam etti:

Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını devlete ödemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç, bugün 4,5 milyar düzeyinde olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda.

Bu borçların belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçları olduğunu bildiren Bakan Işıkhan, bunun herhangi bir yatırımla, icraatla açıklanabilecek bir tarafının olmadığını tüm Ankaralıların bildiğini söyledi.

Ankara'nın son 5 yılının hiçbir icraat yapılmadan geçirildiğini savunan Işıkhan, Ankara ve Keçiören'in kaybedecek bir 5 yılı daha olmadığını dile getirdi.

"CHP siyaseti, aslında yalan siyasetidir"

CHP'li belediyelerin fevkalade bir kadrolaşmayla belediyeye aldıkları işçilerin sigorta primlerini ödeyemediğini kaydeden Işıkhan şunları kaydetti:

Devlete prim borçlarını ödemeyen bu belediye başkanları, millete hizmet borcunu nasıl ödeyecekler? Maalesef, konuştukları her şey yalanlarla dolu. İşte CHP belediyeciliği de bu maalesef. CHP siyaseti, aslında yalan siyasetidir. CHP’nin belediyeciliği de talan belediyeciliğidir.

Emeklilerle ilgili soruyu yanıtladı

Bakan Işıkhan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubu, emeklilere yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlarda yapılacak indirimlerin ve emeklileri önceleyen çalışmaların detayı hakkında soru sordu.

"Çalışmalarımız devam ediyor"

Bakan Işıkhan, başta sağlık, kültür ve ekonomik anlamdaki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektörle çeşitli protokoller yapacaklarını bildiren Işıkhan, çalışma kapsamında emeklilere büyük ayrıcalıklar tanıyacaklarını söyledi.

Işıkhan, söz konusu çalışmalara yönelik tanıtımın nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini bilgisini de verdi.

ensonhaber

Gönderen: journal
4865 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de hastalıktan ari işletme sayısı artıyor
BEBKA, Eskişehir’de Kadın Kooperatiflerini Bir Araya Getirdi
4 milyar 435 milyon liralık destekleme ödemesi yapıldı
Evlerin çözülmeyen sorunu ısı yalıtımı
Taşımacılıkta bir ülke ile daha sınırlar kalktı

 

 
Eskişehir Böcek İlaçlama - 0549 547 26 87