Eskişehir Böcek İlaçlama
Böcek İlaçlama Haşere İle Mücadele
Garantili Güvenli Kokusuz Böcek İlaçlama

İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@eskisehirbocekilaclama.com
0549 547 26 87 - 0549 548 26 84

Gayrimenkulde Yapay Zeka Dönemi: Düşük Tapu Beyanına Ağır Cezalar Geliyor

14.09.2025 

Tapuda Yapay Zeka Dönemi! Yanlış Beyan Verenler Dikkat! Cezalar Kapıda

Maliye, tapu işlemlerindeki düşük gayrimenkul beyanlarını tespit etmek için yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladı. Bu yeni sistemle birlikte, vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi ve gerçek satış fiyatlarının ortaya çıkarılması hedefleniyor. Artık hem alıcı hem de satıcılar, hatta emlakçılar bile bu denetimlerin radarına girmiş durumda.

Cezalar ve Yaptırımlar

Yapay zeka, beyan edilen tapu değeri ile evin gerçek piyasa değeri arasındaki tutarsızlıkları anında tespit edebiliyor. Eksik beyan yapanlar için ciddi yaptırımlar söz konusu olacak:

  • Vergi ve Faiz: Eksik ödenen tapu harcına ek olarak, yıllık %53.25 oranında gecikme faizi uygulanacak.

  • Geriye Dönük Cezalar: Bu cezalar, beş yıl geriye dönük olarak tahsil edilebilecek. Bu durum, vergi mükellefleri için çok büyük bir mali yüke yol açabilir.

  • Emlakçılara Yaptırım: Düşük komisyon faturası kesen emlakçılar da bu denetimlerden etkilenecek.

Gönüllü Düzeltme Fırsatı

Maliye, bu denetim furyasında, hatalı beyanda bulunan vatandaşlara bir defaya mahsus "gönüllü düzeltme" imkânı sunuyor. Bu fırsattan yararlananların, ceza ve faiz yükünden kurtulabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, bu çağrının ağır yaptırımlarla karşılaşmamak için son şans olduğunu ve vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurguluyor.

Gönderen: haber
653 defa okundu 
 


Ekonomi
Hayvancılık Desteklerinde Artışa Gidildi
TOKİ’den Geri Ödemelere Yüzde 25 İndirim Kampanyası
Deprem Bölgelerindeki Demiryolları Yenileniyor
Eskişehir’de Desteklenecek Tarım Ürünleri Açıklandı
İkinci Emeklilik Sistemi Nasıl Olacak?

 

 
Eskişehir Böcek İlaçlama - 0549 547 26 87